h

Buurthuis Geeren-Noord strijdt voor voortbestaan

18 november 2015

Buurthuis Geeren-Noord strijdt voor voortbestaan

Foto: SP
Woensdagavond protesteerden bestuur en gebruikers van Buurthuis Geeren-Noord op de Grote Markt in Breda. Onder grote mediabelangstelling, naast de lokale media was ook Omroep Brabant en Hart van Nederland aanwezig, vroegen de tientallen demonstranten aandacht voor de dreigende sluiting van het buurthuis. Aansluitend namen de demonstranten plaats op de publieke tribune van het Stadhuis waar SP Breda het onderwerp op de agenda had gezet. SP-commissielid Rachied Benabbou: "Geeren-Noord is een wijk waar het belangrijk is dat mensen van verschillende afkomst elkaar blijven ontmoeten!"

Foto: SP
Dat vonden ook de insprekers in de vergadering. Buurtbewoner en voormalig wijkmanager Hans van Agt: "Met alle respect voor buurthuis ONS en de brede school Noorderlicht, maar Buurthuis Geeren-Noord is de ziel van de Geeren." Voorzitter van het buurthuis Assadin Mejout zei het misschien nog wel het mooist: “Het buurthuis is veel meer dan zomaar een kaartje leggen. Wij gaan er op uit en komen onder de mensen. We zijn niet alleen de oren en ogen van de buurt, we zijn ook de tong. We praten met elkaar want als je dat niet meer doet, leef je niet met elkaar maar naast elkaar!"

Foto: SP
Wethouder De Beer (D66) gaf aan dat ook het College van B&W de meerwaarde inziet van maatschappelijk vastgoed. Hij bestreed overigens het beeld dat Gemeente Breda niet in de "ja mits"-houding zou staan. Er is in het verleden al veel geprobeerd om het buurthuis te behouden. De Beer zei de demonstranten en SP Breda toe nog een poging te willen wagen er samen uit te komen, maar temperde wel de verwachtingen. Om het gat in de exploitatie te dichten kan de gemeente kijken naar de inkomstenkant, maar het buurthuis zelf moet ook werken aan de uitgavenkant.

Foto's Radim Mazanek

Reactie toevoegen

U bent hier