h

Breda jeugdloonvrij

12 november 2015

Breda jeugdloonvrij

Foto: SP
Gemeente Breda spreekt zich uit tegen het minimum jeugdloon en geeft zelf het goede voorbeeld. Dat zei het College van B&W toe naar aanleiding van vragen van SP Breda. "En dat is ook niet meer dan normaal", zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. "Zolang jongeren ook niet maar de helft van de huur, zorgverzekering of boodschappen moeten betalen, moeten ze een normaal loon krijgen!"

Minder dan de helft betaald krijgen, tot wel 300 euro onder de armoedegrens,  puur vanwege je leeftijd. Dat klinkt volgens SP Breda niet alleen onrechtvaardig, dat is het ook. Toch is het aan de orde van de dag en is iedereen het jeugd minimumloon haast normaal gaan vinden. "Ik ben blij dat Gemeente Breda zich hier tegen uitspreekt en zelf jongeren wel een normaal loon betaalt", zegt Maes. "De volgende stap is wat SP Breda betreft dat ook bedrijven waarmee Breda zaken doet, stoppen met dit onrecht. Hierover ga we binnenkort met de wethouder in gesprek."

Reactie toevoegen

U bent hier