h

Weblog Patrick van Lunteren

1 oktober 2015

Weblog Patrick van Lunteren

Foto: ANP
Gastvrij Breda levert haar bijdrage aan de opvang van asielzoekers. De raad onderschreef vorige week de verlenging van het AZC in De Boschpoort met een jaar. En de zoektocht naar alternatieve locaties voor een AZC na oktober 2016. Deze week verleent Breda ook crisisopvang voor 72 uur voor maximaal 250 vluchtelingen. Alles bij elkaar hebben we daar een flinke kluif aan. Het is echter nog maar de helft van de klus waar we als gemeente voor staan. Van alle mensen in de asielzoekerscentra is 50% statushouder. Ze zijn welkom in Nederland en hebben een huis nodig, zodat ze snel kunnen inburgeren. Waar komen ze te wonen?

Klik hier voor het volledig weblog van Patrick van Lunteren op de site van de Gemeente Breda

Reactie toevoegen

U bent hier