h

SP start onderzoek naar schoolzwemmen

28 september 2015

SP start onderzoek naar schoolzwemmen

Foto: SP
Maandagmorgen stond SP Breda bij de John F. Kennedy basisschool in Biesdonk om ouders vragen te stellen over schoolzwemmen. De afgelopen jaren is vanwege bezuinigingen in veel gemeenten het schoolzwemmen verdwenen. Het gevolg is dat met name kinderen uit gezinnen die het financieel gezien krap hebben, steeds minder goed kunnen zwemmen. Dit is voor SP Breda onacceptabel. Ook in Breda werd in 2012 het schoolzwemmen afgeschaft. Ouders met de BredaPas kunnen sindsdien gebruik maken van de zogenaamde Vangnetregeling, zwemles tegen een gereduceerd tarief. "Hier wordt echter door vrijwel niemand gebruik van gemaakt," zegt SP-raadslid Jamal El Kaddouri. "Wij gaan onderzoeken hoe dit komt. Weten ouders wel van het bestaan van de regeling of is er geen behoefte aan?"

Foto: SP
De komende weken volgen ook andere basisscholen. De enquête kan daarnaast online ingevuld worden door te klikken op deze link.

Foto's door Radim Mazanek

Reactie toevoegen

U bent hier