h

Opinie: Onze meisjes, onze banen en onze huizen

16 september 2015

Opinie: Onze meisjes, onze banen en onze huizen

Foto: SP
Ze pikken onze meisjes, onze banen en onze huizen in. Een veel gehoord argument in de discussie rondom de opvang van vluchtelingen. Als dat van die meisjes al waar is dan kan ik daar weinig tegen doen. Doe eens wat beter je best en zeg eens iets liefs zou ik zeggen. Om op dat laatste in te gaan: dat vluchtelingen onze huizen in zouden pikken, is niet waar. De reden waarom is simpel: 'onze huizen' zijn nooit gebouwd. Het zijn politieke keuzes geweest die hebben geleid tot een schaarste op de woningmarkt. In plaats van die politiek nu ter verantwoording te roepen, laten groepen die het beide moeilijk hebben - vluchtelingen én mensen met een smalle beurs - zich tegen elkaar opzetten.

Klik op deze link voor het volledige opinieartikel van SP-fractievoorzitter Bas Maes op de site van BredaVandaag.nl

Reactie toevoegen

U bent hier