h

Grote Houw: "Red de wipkip!"

26 september 2015

Grote Houw: "Red de wipkip!"

Foto: SP
Zaterdag ging SP Breda buurten in de Grote Houw in de wijk Heusdenhout. Daar ligt een veelgebruikte speelvoorziening bestaande uit een wipkip, een speeltoestel en een stukje kunstgras. Enkele weken terug heeft de gemeente aangekondigd dat deze speelvoorziening in het kader van Actieplan Spelen 2012-2017 gaat verdwijnen. Omwonenden trokken aan de bel. SP Breda sprak met enkele tientallen van hen. Daarvan gaf 90 procent aan tegen het verwijderen van de speeltoestellen te zijn. Een groot deel daarvan bleek bereid een bijdrage te leveren in het onderhoud indien dat zou betekenen dat de speeltoestellen kunnen blijven staan. "Dat zijn duidelijke cijfers", zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. "Volgens mij zou het in de 'ja mits'-houding van deze coalitie passen, om samen met de bewoners te voorkomen dat de zo geliefde wipkip, een bedreigde diersoort wordt in de Grote Houw!"

SP Breda gaat het onderwerp agenderen voor de commissie ruimte van dinsdag 29 september as.

Foto door Radim Mazanek

Reactie toevoegen

U bent hier