h

Buitenspeelmiddag Geeren-Zuid

13 september 2015

Buitenspeelmiddag Geeren-Zuid

Foto: SP
Vrijdag organiseerden diverse organisaties, ouders en kinderen samen een buitenspeelmiddag in de Daniël Marotstraat en de Jacob Romanstraat. Ruim 200 kinderen vermaakten zich met allerlei spelletjes, lekkernijen en een springkussen. Ook Thuis op straat, Grote Broer, Grote Zus, Gemeente Breda, WonenBreburg, AlleeWonen, Buurtpreventie, Joepie Binnenspeeltuin, Albert Heijn, Surplus Welzijn en De Nieuwe Bredanaar droegen een steentje bij. Namens SP Breda was Pieter Teurlings bij de organisatie betrokken. Teurlings: “Mede door de inzet van al die organisaties, ouders en kinderen was de middag meer dan geslaagd. Het prachtige weer was ook mooi meegenomen!”

Foto: SP
Eerder dit jaar werd na lang aandringen van de jeugd uit de buurt en SP Breda eindelijk een voetbalveldje geopend. Naast dat spelen leuk is, is het ook nog eens leerzaam. Kinderen leren zo  om samen te werken met andere kinderen en dat er ook regels gelden op straat en op het sportveld. Ook SP-raadslid Jamal El Kaddouri was van de partij. “Het is belangrijk dat kinderen door te spelen en te sporten zich ontwikkelen”, zegt El Kaddouri. “Maar niet alleen de kinderen leren samenwerken. Ouders leren elkaar beter kennen en weten hun weg naar bijvoorbeeld ggemeente of woningcorporatie ook gemakkelijker te vinden. Kortom: een groot succes wat zeker voor herhaling vatbaar is!”

Foto: SP

Foto: SP

Foto: SP

Foto's Radim Mazanek

Reactie toevoegen

U bent hier