h

Weblog Patrick van Lunteren

13 juli 2015

Weblog Patrick van Lunteren

Foto: SP
Schrijven we in Jip en Janneketaal? Oftewel, volgens het B1-niveau? Dat we ons de vraag stellen is al een teken aan de wand. Taalgebruik dat 80% van de Nederlanders begrijpt. Wie kan daar nou tegen zijn. Niemand dus. We zijn nu druk bezig met de begroting 2016. Boekhouder en Bredanaar begrijpen elkaar. Dat is mijn streven als wethouder Financiën. Dan moet er zeker wat aan de taal in de begroting gebeuren. Laat die vaagtaal  achterwege. Schrijf in je ‘moerstaal’. Hou op met die ellenlange opsommingen. Zet een punt in plaats van een komma. Korte zinnen lezen nu eenmaal lekkerder. Ik ben niet onder de indruk van woorden met meer dan 4 lettergrepen.

Klik op deze link voor het volledig weblog op de site van de Gemeente Breda

Reactie toevoegen

U bent hier