h

Hoe goed zwemt de Bredase jeugd?

1 juli 2015

Hoe goed zwemt de Bredase jeugd?

Foto: SP
Landelijk gezien daalt het aantal vijfjarigen dat hun zwemdiploma A haalt. In 2014 was dit slechts 92 procent terwijl dit in 2011 nog 98 procent was. SP Breda vroeg al herhaaldelijk aandacht voor de gebrekkige zwemvaardigheid van de jeugd sinds het afschaffen van het schoolzwemmen. In Breda is er de Vangnetregeling zwemvaardigheid geïntroduceerd maar daar werd bijna geen gebruik van gemaakt. “De SP wil dat ook kinderen van ouders met een smalle beurs leren zwemmen,” zegt SP-raadslid Jamal El Kaddouri. “Daarom hebben we hier in het coalitieakkoord ook aandacht voor gevraagd. Met het zwemseizoen voor de deur is het de hoogste tijd te kijken hoe het nu staat met de zwemvaardigheid van onze jeugd!”

Klik hier voor de vragen van SP Breda aan het College van B&W

Reactie toevoegen

U bent hier