h

Werk maken van groene daken

19 juni 2015

Werk maken van groene daken

Foto: SP
De Gemeenteraad heeft door het steunen van een motie van SP Breda en GroenLinks het College van B&W opgeroepen werk te maken van groene daken.  Daarmee gaat een langgekoesterde wens van SP Breda in vervulling en kan de stad zich aansluiten bij gemeenten zoals Rotterdam die met hun beleid al veel verder zijn op het gebied beplanting op daken. “Het is niet alleen veel mooier om te zien dan bitumen of grind”, zegt SP-gemeenteraadslid René Spiegels. “Het ontlast ook het riool omdat de plantjes regenwater vast houden. Daarnaast zuivert het de lucht van fijnstof en het zorgt voor verkoeling in de zomer. Redenen te over dus om snel het daklandschap van Breda te gaan vergroenen!”

Klik hier voor de motie die SP en GroenLinks hebben ingediend

Reactie toevoegen

U bent hier