h

SP Breda verlaat de Scheldestraat

23 juni 2015

SP Breda verlaat de Scheldestraat

Foto: SP
Afgelopen woensdag vergaderde de fractie en het bestuur van SP Breda voor het laatst in het buurthuis aan de Scheldestraat. Per 1 juli aanstaande gelden er namelijk nieuwe regels. Dan nemen de Gemeente Breda en Surplus voorlopig het beheer van het buurthuis over.  Vanwege de nieuwe openingstijden die gaan gelden is het ook voor SP Breda het moment om de Scheldestraat te verlaten. "We gaan de zomer gebruiken om te kijken waar we onze nieuwe uitvalsbasis gaan vestigen,” zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. "Er zijn al diverse ideeën geopperd waarbij we het liefst ook weer een mooi initiatief ondersteunen zoals destijds het redden van dit buurthuis.”

Tweeëneenhalf jaar geleden redde de huidige beheerder Cees Venderbos, het buurthuis van sluiting. De leden van SP Breda besloten die reddingsactie te ondersteunen door er een ruimte te huren voor hun activiteiten. Veel andere instellingen en organisaties volgden kortere of langere tijd dat voorbeeld. Er ontstond weer positieve dynamiek. Het huidige College van B&W erkent inmiddels het belang van een ontmoetingsplek in deze wijk en gaat kijken hoe die op een duurzame manier is in te vullen. “De buurtfunctie is dus veilig gesteld", zegt Maes. "We verlaten de Scheldestraat dan ook met een gerust hart en veel mooie herinneringen!"

Reactie toevoegen

U bent hier