h

Red de zorg!

14 juni 2015

Red de zorg!

Foto: SP
Zaterdag was SP Breda op de Grote Markt in Breda om handtekeningen te verzamelen voor de volkspetitie "Red de zorg". Ook werd er aandacht gevraagd voor de campagne "Er is genoeg voor iedereen". In amper twee uur tijd werden vele honderden handtekeningen verzameld. In totaal staat de teller in Nederland voor deze volkspetitie al boven de 300.000 stuks. Campagneleider Paul Marijnissen: “Dit is een duidelijk signaal aan het kabinet dat het toch echt anders moet. Het roer moet om voor een betere en voor iedereen toegankelijke zorg!”

De zorg is van ons allemaal, van jong tot oud. Door dit kabinet wordt van de zorg echter steeds meer een markt gemaakt, waarbij de centen boven de kwaliteit gaan. Werknemers in de zorg kunnen hun werk steeds minder goed doen. “Honderdduizenden mensen die zorg nodig hebben omdat ze ouder worden, psychische problemen of een handicap hebben, raken vanwege bezuinigingen zorg kwijt,” zegt Marijnissen. “Tienduizenden mensen die in de zorg werken, verliezen hun baan of hun inkomen!”

Klik hier voor meer informatie over "Red de zorg" 

Klik hier voor meer informatie over "Er is genoeg voor iedereen"

Reactie toevoegen

U bent hier