h

Meldpunt ATEA

22 mei 2015

Meldpunt ATEA

Foto: SP
Er komt een apart meldpunt bij ATEA voor werkzoekenden en voor mensen die werken in  de sociale werkvoorziening. Dit is dinsdag toegezegd door wethouder Bob Bergkamp in de commissie economie na vragen van SP Breda. “Dat is goed nieuws”, zegt SP- gemeenteraadslid Ria Wiegeraad. “Sinds begin dit jaar bestaat er al een meldpunt voor vragen en klachten maar de naam daarvan “Verbeterpunt Zorg”, zorgde voor veel onduidelijkheid.” 

Het streven is om voor 1 juli een meldpunt vanuit ATEA te starten. Dit meldpunt is vooral bedoeld voor mensen die vastlopen of te maken krijgen met een onjuiste bejegening. Dit is een belangrijk punt waar SP Breda zich al langer sterk voor maakt.  “Het helpt zoveel als werkzoekenden zich serieus genomen voelen en met respect worden behandeld. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het helaas niet altijd”, zegt Wiegeraad. ”Ook goed om te horen is, dat men vanuit ATEA , de steeds terugkerende hulpvragen wil bundelen om deze vervolgens structureel aan te pakken!”

Reactie toevoegen

U bent hier