h

Winkelcentra Haagse Beemden; Leren van fouten uit het verleden

8 april 2015

Winkelcentra Haagse Beemden; Leren van fouten uit het verleden

Foto: SP
Stijgende leegstand, dalende omzetten en een voorzieningenniveau onder druk. Dat is het niet rooskleurige beeld van de winkelcentra in de Haagse Beemden dat gezamenlijk door omwonenden,  de wijkraad en de ondernemers werd bevestigd in de commissie economie van dinsdag. Overal in het land hebben winkeliers het zwaar maar ook de Bredase politiek moet zichzelf eens achter de oren krabben. "Ondanks alle waarschuwingen moest en zou de Mega Jumbo - met een omzet van meer dan een miljoen per week! - er komen," zegt SP-gemeenteraadslid Dirk Uijl. "Ook die euro's kunnen maar één keer uitgegeven worden. Dat merken de ondernemers op de Berg, de Donk en het Heksenwiel nu als geen ander."

SP Breda realiseert zich wel degelijk dat de Mega Jumbo er inmiddels is en dat we als stad met deze nieuwe realiteit te handelen hebben. Met het faillissement van projectontwikkelaar HEJA, is de zorg voor de winkelcentra in de Haagse Beemden op het bordje van de gemeente terecht gekomen. "Dit nieuwe college gaat nu zijn stinkende best doen om de voorzieningen voor al die 28.000 inwoners overeind te houden," zegt Uijl. "Maar we moeten als raad ook leren van onze fouten en voortaan minder snel zwichten voor torenhoge en onrealistische ambities van projectontwikkelaars!"

Reacties

Weet je dat was weer een "projectje " van Meeuwis natuurlijk!
Dus ja dat is "zakjes vullen"dat is VVD!!!!

Te beginnen achter de Lange Stallen dus! En kijk eens hoe de stad aantrekkelijker gemaakt kan worden door bijvoorbeeld flexibele parkeertarieven. Tijdens daluren laag tarief en rond de spits tarief omhoog, hoe moeilijk kan dit zijn! Maar waarschijnlijk veel te simpel voor de theocratische bestuurders.

Reactie toevoegen

Volg SP Breda

U bent hier