h

SP Breda laat Burgemeester stad zien

22 april 2015

SP Breda laat Burgemeester stad zien

Foto: SP
De nieuwe burgemeester maakt kennis met de stad en de politieke partijen. Woensdagmiddag liet SP Breda daarom Paul Depla kennismaken met voor de partij belangrijke mensen en plekken. Op de agenda stonden een bezoek aan de Scheldestraat, de Zaart, het Edisonplein en Geeren-Zuid. “Vier locaties met een verhaal, plekken waar wij samen met inwoners het verschil hebben kunnen maken”, zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. “Die verhalen vertellen we de burgemeester graag zodat hij weet wat de drijfveren zijn van onze partij!”

Scheldestraat

Aan de Scheldestraat in de buurt Westeinde nam Cees Venderbos in 2013 het beheer van het zieltogende buurthuis over. Onder zijn leiding en met hulp van veel vrijwilligers uit de buurt werd het weer echt een woonkamer van de wijk. Inmiddels heeft ook SP Breda er haar uitvalsbasis gevestigd. Maes: “In een tijd dat buurthuizen door het vorige college juist werden gesloten, hebben Cees en de inwoners van het Westeinde laten zien dat het ook anders kan. Het resultaat is een ontmoetingsplek waar de buurt elkaar, maar ook anderen die hier een ruimte huren, treft.”

Foto: SP
Zaart

Als in 2010 de huurderscommissie, onder aanvoering van Anneke Baardman, en de SP niet in actie waren gekomen, waren de 48 goedkope huurappartementen aan de Zaart gesloopt. Inmiddels zijn de flats keurig opgeknapt door WonenBreburg en wonen de vaak oudere bewoners er nog altijd met veel plezier. “We laten de burgemeester graag zien dat woningcorporaties niet zomaar over kunnen gaan tot het slopen van goede huizen, wanneer de bewoners het daar absoluut niet mee eens zijn!” zegt Baardman. “De strijd voor het behoud van de Zaart is daar een mooi voorbeeld van.”

Edisonplein

In de Buurtsalon aan het Edisonplein spoort Karima Benabbou vrouwen van allochtone afkomst aan om volwaardig deel te nemen aan de maatschappij. Dit doet zij door het geven van taalles maar ook door samen te koken. Op onder andere deze manier draagt zij bij aan de integratie en emancipatie van deze vrouwen. “Mevrouw Benabbou is de moeder van ons bestuurslid Rachied Benabbou,” zegt Maes. “Ook via hem horen we vaak mooie verhalen over dit initiatief en dat enthousiasme willen we graag met de burgemeester delen.”

Foto: SP
Geeren-Zuid

In 2014 hield SP Breda samen met SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut een groot bewonersonderzoek in Geeren-Zuid. Daarbij kwam de partij in contact met jongeren die graag een voetbalveldje wilden. Het grasveldje waar ze altijd stonden te ballen lag vol met hondendrollen en de bal vloog alle kanten uit. “Wij hebben de jongeren gewezen op de mogelijkheid om een wijkdeal te sluiten met de gemeente,” zegt SP-fractiemedewerker Pieter Teurlings. “In ruil voor vrijwilligerswerk hebben de jongeren nu het trapveldje gekregen, dat ze zo graag wilden!”

Reactie toevoegen

U bent hier