h

Ook in Fellenoord veel steun 'Huur te duur'

20 april 2015

Ook in Fellenoord veel steun 'Huur te duur'

Foto: SP
Zaterdag trok de SP de wijk Fellenoord in om handtekeningen te verzamelen tegen de steeds maar stijgende huren en om met bewoners in gesprek te gaan. Door dit kabinet van VVD en PvdA, wordt jaarlijks 1,7 miljard uit de kas van de woningcorporaties gegraaid. Die berekenen dit vervolgens door, waardoor de huren de afgelopen jaren explosief zijn gestegen. “Ook in Breda zijn huurders fors meer gaan betalen”, zegt René Spiegels, SP-gemeenteraadslid. “De laagste inkomens zagen de afgelopen twee jaar de huur met 8% stijgen, de iets hogere inkomens maar liefst 12%!”

Dat het water bij veel huurders aan de lippen staat bleek uit het feit hoe graag men bereid was te tekenen en de verhalen die daarbij loskwamen. Spiegels: “Vaak is het ook een opeenstapeling. Mensen hadden het toch al niet breed, verliezen vanwege de crisis hun baan en zien de kosten voor bijvoorbeeld zorg ook ieder jaar flink oplopen. Dat kan zo niet langer doorgaan!” De komende weken gaat SP Breda door met het verzamelen van handtekening om de woningcorporaties ervan te overtuigen dit jaar de huur niet wederom maximaal te verhogen.

Reactie toevoegen

U bent hier