h

Extra bezuinigen op zorg onacceptabel

10 april 2015

Extra bezuinigen op zorg onacceptabel

Foto: Gemeente Breda
Door een fout van het kabinet is er een kans dat er extra bezuinigd moet worden op de WMO en de Jeugdzorg. Mensen blijken minder lang thuis te wonen dan gedacht, en een goede plek in bijvoorbeeld een verzorgingshuis kost meer geld. Om aan dit geld te komen, wil de regering het geld bij de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en de Jeugdzorg weghalen. “Belachelijk” zegt Dirk Uijl, SP-raadslid in Breda. “Alleen al op de WMO wordt dit jaar door de regering 40% bezuinigd, om daar dit jaar plotseling nog extra geld vanaf te halen is onverantwoord en onacceptabel. Daarom heb ik samen met SP-raadslid Karen Vermariën vragen gesteld aan het Bredase College hierover”.

Klik op onderstaande link voor de vragen aan het College.

Reactie toevoegen

Volg SP Breda

U bent hier