h

Groei SP in Breda zet door

19 maart 2015

Groei SP in Breda zet door

Foto: SP
De steun voor de SP in Breda is ook bij de Provinciale Statenverkiezingen opnieuw flink gegroeid. Stemde in maart 2014 bij de toen al historische overwinning nog 1 op de 9 Bredanaars op de SP. Een jaar later is dat maar liefst 1 op de 7. De partij blijft daarmee na VVD en D66, de derde partij onder de Bredase kiezers. "Wanneer je beseft dat de opkomst historisch laag was, is dat extra knap. Traditioneel blijven linkse stemmers namelijk eerder thuis," zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. "De groei is er dus nog lang niet uit!"

Naast een toenemende steun onder de Bredase bevolking, was er woensdag nog meer goed nieuws voor SP Breda. Bestuurslid van de afdeling Joep van Meel en commissielid Maurice Spapens werden beiden gekozen tot Statenlid. "Naast dat we daar natuurlijk onwijs trots op zijn, hebben we via onze leden nu korte lijntjes met alle drie de bestuurslagen," zegt Maes. "Michiel van Nispen in de Tweede Kamer, twee leden nu dus in de Provinciale Staten en maar liefst zes leden in de Gemeenteraad. Dat zal het werk van de SP in Breda zeker ten goede komen!"

Reactie toevoegen

U bent hier