h

Nieuwbouw Achter de Lange Stallen gaat niet door

25 maart 2015

Nieuwbouw Achter de Lange Stallen gaat niet door

Foto: SP
De ontwikkeling van Achter de Lange Stallen gaat niet door zoals was gepland. Evenals SP Breda zien ook ontwikkelaar en college inmiddels in dat het toevoegen van 20.000m2 winkeloppervlak, bouwen voor de leegstand  zou betekenen. "In de vorige raadsperiode hadden college en raad - behalve de SP - al ingestemd met dit plan," zegt Bas Maes, fractievoorzitter SP Breda. "Wij zijn tevreden met dit voortschrijdend inzicht. Nieuwe winkelformules kunnen zich beter vestigen in leegstaande panden. Daar hebben we er helaas steeds meer van!"

Foto: MVGM Bedrijfshuisvesting
In plaats van grootschalige nieuwbouw op de plaats van de huidige Mols-parkeerplaats, zullen de aangepaste plannen bestaan uit het opknappen van de Houtmarktpassage en ombouwen van het oude postkantoor. Het overgrote deel van de geplande winkels wordt vooralsnog geschrapt. Maes: "Voor partijen die nog altijd droomden van luchtkastelen komt dit wellicht als een teleurstelling. Realistisch gezien is er echter geen behoefte aan nog meer winkeloppervlak. We doen de stad een groot plezier door de leegstand en verloedering, op deze manier aan te pakken!"

Reactie toevoegen

U bent hier