h

Kandidaat-Statenlid Maurice Spapens

3 maart 2015

Kandidaat-Statenlid Maurice Spapens

Foto: Claudia Broekhoff Fotografisch
Voor Bredanaars die tijdens de Provinciale Statenverkiezing graag stemmen op iemand uit de buurt, is er goed nieuws. Maar liefst twee actieve leden van SP Breda staan op een verkiesbare plaats op de kandidatenlijst. Op plaats 6 is dat bestuurslid Joep van Meel en op plaats 8 commissielid Maurice Spapens. Om kennis met hen te maken, stellen ze zich kort voor en geven ze antwoord op een aantal belangrijke en minder belangrijke vragen. Ditmaal aan het woord: Maurice Spapens uit Breda.

Wie ben je en wat doe je? Ik ben Maurice Spapens. In 1995 studeerde ik af aan St. Joost, kunstacademie, modevormgeving. Het meest bekende werk is mijn muntenjurk gecreëerd van 2500 vreemde munten uit mijn eindexamencollectie. Sindsdien ben ik als zelfstandige werkzaam vanuit mijn atelier waar ik onder meer kleding op maat maak en cursussen kleding maken geef. Designed kleermaker noem ik dat, of modeboer aangezien ik ook graag in mijn moestuin aan de slag ben. Waarom ​​de SP? De enige partij die jaren geleden niet alleen zei dat kunst belangrijk was maar er ook daadwerkelijk aandacht aan besteedde.

Favoriete boek? Het Oermysterie, Graham Hancock

Favoriete film? Into the wild

Favoriete muziek? Veelzijdig van Beatles tot klassiek, blues tot alternatief.

Sport? Was skaten, maar na drie keer een gescheurde meniscus ben ik blij dat ik nog kan wandelen. Misschien nog wel een keer de vierdaagse van Nijmegen als de knie het houdt.

Favoriete Vakantiebestemming? Vadstena, werkvakantie bij de Zweedse nonnen

Wat is kunst? Het meest belangrijke wat er is na liefde. In ons land gaan we slecht om met kunstenaars helaas.

Zit politiek in je familie? Neen, ze zijn wel heel trots op mijn politieke carrière. Altijd actief geweest, voorzitter afdeling Breda, 8 jaar gemeenteraadslid SP Breda, nu commissielid SP Breda. En dan op de lijst van de provincie. De familie Spapens vraag ik net als heel Brabant om hun stem.

Reactie toevoegen

U bent hier