h

Buurtbegroting: de buurt is de basis

28 februari 2015

Buurtbegroting: de buurt is de basis

Foto: Robert van den Berge - hetfotoburo
Vrijdag gingen inwoners van Breda, ambtenaren en gemeenteraadsleden onder aanvoering van SP-wethouder Patrick van Lunteren op werkbezoek naar Antwerpen. Het college wil inwoners meer zeggenschap geven over waar het geld in hun wijk of dorp aan uitgegeven wordt. In Antwerpen heeft men al goede ervaringen met deze manier van werken. Een idee dat SP Breda graag afkijkt om het ook in onze stad toe te passen. “De buurt is de basis en verantwoordelijkheden moet je zo dicht mogelijk bij de inwoners zelf leggen,” zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. “Inwoners weten prima zelf waar het beste geld aan uitgegeven kan worden bij hun in de straat.”

Reactie toevoegen

U bent hier