h

Breda stopt met ouderbijdrage Jeugd-GGZ

15 februari 2015

Breda stopt met ouderbijdrage Jeugd-GGZ

 Gemeente Breda stopt per direct met het innen van de ouderbijdrage voor de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en jeugd. Per 1 januari moesten gemeenten dat doen, maar steeds meer steden weigeren dit. SP Breda had het College hierom gevraagd en kreeg vrijwel direct antwoord. "Ik ben heel blij met deze reactie," zegt SP-gemeenteraadslid Karen Vermariën. "Een eigen bijdrage kan een drempel zijn voor mensen om psychische hulp te zoeken. Dat moeten we zeker bij deze kwetsbare groep koste wat het kost voorkomen!"

Eerder deze maand dwong een meerderheid in de Tweede Kamer het kabinet te gaan onderzoeken of de ouderbijdrage niet leidt tot het mijden van zorg. In afwachting van de uitkomsten van dat onderzoek weigert een groeiend aantal gemeenten de eigen bijdrage te innen. "Los nog van de onwenselijkheid van zorgmijden, schijnt er bij veel andere gemeenten ook veel mis te gaan bij de uitvoering, omdat de computer systemen nog niet op orde zijn," zegt Vermariën. "De ouderbijdrage leidt tot veel meer bureaucratie waardoor het de vraag is of het überhaupt iets oplevert!"

Zie onderstaand de vragen die SP Breda aan het College van B&W heeft gesteld

Reactie toevoegen

U bent hier