h

Breda onderzoekt Huurteam

11 februari 2015

Breda onderzoekt Huurteam

Foto: SP
Op aanraden van SP Breda gaat de gemeente onderzoek doen naar de komst van een huurteam. Dat schrijft het College in antwoord op raadsvragen van SP-fractievoorzitter Bas Maes. "Dat is goed nieuws voor studenten en andere huurders in Breda," zegt Maes. "Een huurteam onderzoekt kosteloos of huurders volgens het puntensysteem te veel huur betalen en vecht dit aan wanneer het inderdaad zo is!"

In een aantal andere plaatsen in Nederland zijn al huurteams actief. In een stad als Utrecht blijkt dat huurders in de particuliere huursector, waaronder veel studenten, gemiddeld 100 euro per maand te veel betalen. Maes: "Ook in Breda zijn de huren dankzij kabinetsbeleid explosief gestegen. Daarnaast zijn studentenkamers in Breda de duurste van heel Brabant. Goed dus dat we in Breda voornemens zijn huurders nu te steunen bij de strijd voor een eerlijke huur!"

Zie onderstaand antwoorden van het College op raadsvragen van SP Breda

Reacties

Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van een pilot huurteam.
Wanneer wordt er besloten of er een pilot gaat plaatsvinden? Oftewel tot wanneer vindt er een onderzoek plaats naar de mogelijkheden van een pilot huurteam?

Reactie toevoegen

U bent hier