h

AAN DE SLAG!?

18 februari 2015

AAN DE SLAG!?

Foto: Google Maps
WonenBreburg staat er open voor om een deel van het terrein van de Maycrete-woningen tijdelijk in gebruik te geven aan de buurt. De voorkeur van de woningcorporatie gaat daarbij uit naar het stukje aan het Schoolakkerplein, waar de toekomstige huisartsenpost is gepland. Dit is vorige week door WonenBreburg naar buiten gebracht. Aanleiding was het gesprek dat SP Breda en het buurtinitiatief in januari samen met de corporatie hadden over de invulling van het al jaren braakliggende terrein. “Een mooi voorlopig resultaat,” zegt SP-gemeenteraadslid Ria Wiegeraad. “Toch zijn niet alle bezwaren in één keer weggenomen bij bewoners en SP.”

WonenBreburg geeft namelijk aan, dat het terrein niet direct in gebruik kan worden gegeven. Er moet eerst bodemonderzoek plaats vinden voordat het terrein vrijgegeven kan worden. “Dit kan enkele weken duren en pas dan wordt het een definitief ja of nee”, zegt Wiegeraad. Het buurtinitiatief en de SP hebben hierover wel gemengde gevoelens. “Het is zeker positief dat WonenBreburg nu echt meedenkt en actie onderneemt. Echter, de lelijke hekken blijven voor een deel staan en er gaat toch weer tijd overheen voordat we aan de slag kunnen,” zegt Wiegeraad. “Als het een ja wordt staat de buurt al met schop en spade klaar!”

Binnenkort neemt het buurtinitiatief contact op met de omwonenden om een bijeenkomst te organiseren. WonenBreburg geeft aan dat er in maart een bewonersavond komt om de actuele stand van zaken wat betreft de nieuwbouw op de plek van de voormalige Maycrete-woningen te bespreken. Zij zullen dit minimaal twee weken van te voren per nieuwsbrief de buurt dit laten weten. “Wij blijven het van dichtbij volgen, ” zegt Wiegeraad.

Reacties

Hallo ria,
Die paar weken kunnen er nu ook wel bij,
Kunnen we ondertussen aan de campagne werken!!!
Moeten we ook met ons allen de schouders onderzetten!
Dus als jullie tijd hebben??
(Ik denk vraag het maar gelijk toch?)
Tot ziens!!!!!

Reactie toevoegen

U bent hier