h

SP voert actie met medewerkers Thebe

19 januari 2015

SP voert actie met medewerkers Thebe

Foto: SP
Maandag voerde SP Breda samen met andere afdelingen uit de regio en ongeveer honderd voormalig thuiszorgmedewerkers van Thebe, actie in het centrum van Tilburg. Die medewerkers zijn sinds half december hun baan niet meer zeker, omdat Thebe toen failliet is verklaard door de rechter. Vandaag stonden ze niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk op straat. Dit om duidelijkheid, goede arbeidsvoorwaarden en een fatsoenlijk salaris te eisen.

Al twee jaar verkeren de thuiszorgmedewerkers van Thebe in grote onzekerheid. Steeds is onduidelijk of zij hun baan kunnen blijven behouden, en voor welk salaris. Inmiddels is Thebe failliet verklaart, en staan ze nu letterlijk op straat. Er zijn inmiddels bedrijven die zich hebben gemeld om de thuiszorgmedewerkers over te nemen. SP-gemeenteraadslid Dirk Uijl: “Dat klinkt positief, maar de thuiszorgmedewerkers moeten wel voor minder geld gaan werken. En ze leveren rechten, zoals een vast contract, in.”

De directie van Thebe ontving het afgelopen jaar ruim twee ton aan salaris per persoon! Daarnaast maakt Thebe gewoon winst, en heeft het enorme reserves op de bank staan. “Dit gaat niet alleen ten koste van de thuiszorgmedewerkers en hun klanten, maar van iedereen,” stelt Uijl. “De zorg wordt immers grotendeels betaald door belastinggeld dat wij allemaal ophoesten.”

Behalve de thuiszorgmedewerkers bijstaan in hun eisen voor behoud van salaris en rechten, heeft de SP ook omstanders en voorbijgangers gevraagd om hun steun te betuigen via een petitie. Daar is al flink gebruik van gemaakt. “Hoe meer mensen deze petitie tekenen, hoe luider het signaal wordt wat we afgeven: Dit pikken we niet!” aldus Uijl.

Teken de petitie ook op: http://www.petities24.com/steun_de_thuiszorgmedewerkers

Reactie toevoegen

Volg SP Breda

U bent hier