h

SP Breda blij met nieuwe burgemeester

14 januari 2015

SP Breda blij met nieuwe burgemeester

Foto: ANP
Woensdagavond heeft de gemeenteraad besloten Paul Depla (PvdA) voor te dragen als de nieuwe burgemeester van Breda. De huidige burgemeester van Heerlen is ook volgens SP Breda de beste kandidaat. “Breda heeft in het functieprofiel gevraagd om iemand met ambitie en lef die de stad en de regio vooruit kan brengen,” zegt SP-fractievoorzitter Bas Maes. “Dat profiel past deze man als een maatpak.” 

Of het een vrouw of een man betreft en wat de politieke afkomst is, heeft voor SP Breda geen rol gespeeld. De media heeft de afgelopen maanden wel veel aandacht gehad voor de mogelijkheid van een vrouwelijke burgemeester. “Bij gebrek aan informatie over de kandidaten zelf, is het logisch dat het de media wel bezig heeft gehouden,” zegt Maes. “Als gemeenteraad moeten we echter verder kijken dan algemeenheden. We vertrouwen erop dat de vertrouwenscommissie dat ook heeft gedaan. Breda verdient gewoon de beste burgemeester. Punt.”

De Ministerraad moet nu nog instemmen met de voordracht van de Gemeenteraad. Dit lijkt echter een formaliteit. Naar alle waarschijnlijkheid zal Paul Depla in maart als burgemeester geïnstalleerd worden in een speciale raadsvergadering. SP Breda kijkt uit naar een prettige samenwerking. 

Reacties

Goede keuze.

Reactie toevoegen

Volg SP Breda

U bent hier