h

Buurten in de Belcrum

14 december 2014

Buurten in de Belcrum

Foto: SP
Zaterdag was de SP Breda in de wijk Belcrum om van de inwoners te horen hoe zij het leven in de wijk Belcrum ervaren. Terwijl de kerstmarkt op de Speelhuislaan in volle gang was, liep de SP de deuren langs om in gesprek te gaan met bewoners. Vrijwel alle bewoners die SP Breda sprak, geven aan dat het er fijn wonen is. “Eén bewoner gaf zelfs aan er tot zijn dood te willen blijven wonen,” zegt SP-gemeenteraadslid Karen Vermariën. “Ook voelen mensen zich er veilig, hoewel er ook bewoners zijn die aangeven dat er mogelijk drugs gedeald wordt in de wijk.”

Dat blijkt uit het feit dat er regelmatig auto’s rondrijden waar mensen instappen, iets overhandigd krijgen en vervolgens weer uitstappen. Ook zijn er klachten over het verkeer in de wijk. Parkeren blijft een heikel punt en met name de nieuwe verkeerssituatie leidt nog tot onduidelijkheid onder bezoekers aan het station. Nog niet iedereen heeft door dat het station niet meer bereikbaar is via de Speelhuislaan. “Veel mensen komen hier pas aan het einde van de straat achter en halen vervolgens halsbrekende toeren uit om nog te keren,” zegt Vermariën. “De bandensporen staan nog in het gras van de middenberm als stille getuigen.”

De grootste zorg van bewoners is echter de situatie voor fietsers. Men geeft aan dat de weg eigenlijk te smal gemaakt is voor zowel de auto’s als de fietsers. Ouders durven hun kinderen niet meer over de weg te laten fietsen, uit angst dat zij aangereden zullen worden. Vermariën: “Veel oudere buurtbewoners die wij spraken gaven juist aan dat er steeds meer mensen op de stoep fietsen. Mogelijk omdat fietsers zich niet veilig voelen op de weg.” Ondanks deze klachten blijft de onverdeelde mening van buurtbewoners bovenal dat het erg fijn toeven is in de Belcrum.

SP Breda gaat de komende tijd alle reacties inventariseren en eventuele vervolgacties ondernemen.

(Foto door Paul Marijnissen)

Reacties

Heb hier ook vanaf mijn 4jaar gewood,tot ik trouwde,maar er is veel veranderd,wel in positieve zin!
Zag er gezellig uit die Kerstmarkt!

Reactie toevoegen

U bent hier