h

ACTIE HOOFDKANTOOR THEBE

30 december 2014

ACTIE HOOFDKANTOOR THEBE

Foto: SP
Dinsdagmiddag gingen medewerkers van Thebe Huishoudelijke Hulp samen met de SP en AbvaKabo FNV actievoeren bij het hoofdkantoor van Thebe aan de Liesboslaan in Breda voor behoud van hun baan. De SP zet grote vraagtekens bij de gang van zaken rondom het faillissement van Thebe en vindt dat de bestuurders van Thebe verantwoording moeten afleggen.

Foto: SP
Sinds anderhalve week zitten de medewerkers van Thebe Huishoudelijke Hulp in grote onzekerheid. Hun organisatie is op donderdag 18 december failliet verklaard, en de door Thebe georganiseerde informatiebijeenkomst heeft niets duidelijk gemaakt: "De bestuurders van Thebe waren er niet eens, en de curatoren konden geen inhoudelijke vragen beantwoorden" aldus Dirk Uijl, gemeenteraadslid van de SP in Breda.

Foto: SP
In de tussentijd is duidelijk geworden dat de hoofdschuldeiser van Thebe Huishoudelijke Hulp het moederbedrijf Thebe Holding is, en dat Thebe Holding dit jaar miljoenen winst gaat maken. Daar komt nog bovenop dat het UWV zeer recent het eerder collectief ontslag heeft geblokkeerd en de raad van bestuur van Thebe Holding al jarenlang bij de grootverdieners in de zorg horen. Uijl: "Zolang de twee bestuurders bij Thebe beiden meer kunnen verdienen dan onze minister-president, geloof ik niet dat er geen andere mogelijkheden zijn. Dit zaakje stinkt!"

Klik op deze link voor een interview van Omroep Brabant met Dirk Uijl.

(Foto's door Bas Maes)

Reacties

Fijn om tehoren zeg Je hebt al 37 jaar je eigen kapot gewerkt En nu ben je te duur Wij staan aan de onderste rij Ja wat ik opgebouwd heb zullen ze af willen nemen Nu vindt ik het verschrikkelijk dat we omdat ik teduur ben failliet gaan Mijn klanten houden me omhoog Maar als ik dit geweten had Dan was ik geen deurtje in en deurtje uit gegaan Ik voel me aan gesproken tegen over mijn klanten ik ben teduur Als ze dan horen wat jouw salaris is zegden ze Dat is volgens ons een zelfs laag salaris En dan tebedenken dat wij al jaren geen onkosten krijgen voor de tel , benzine Parkeergeld Werken op de laptop in eigen tijd ik Kan zo nog wel even doorgaan Maar wat als Ik lees voor hoeveel geld er weg is aan bonussen stiekeme salaris verhogingen voor het management Alles werd al jaren op onze schouders gegooid Geen evaluatie gesprekken Nooit meer groep Dat dit fout zou gaan was voor mij duidelijk We waren de katholieken gezinszorg Later kwam het witgele kruis er bij WIJ waren het moeder bedrijf toen kwam de klasse a b c d e Een ramp Wat zijn pad verloor Hierna een bv Waar we ingestonken zijn Thebe schoon met zorg Ik stond er voor op En waar blijft de visie Nee het keuken kastje met alle rotsooi aan materiaal moest het gaan doen Belachelijk en voorspelbaar dat dit heel veel geld koste zonder resultaat Na enkele jaren werd dit ook aan de kant gezet 6 weken geleden naar de gemeenteraad geweest Ja de zorg met visie komt terug in 2016 volgens de gemeente Stond in het brabants dagblad Ik gelukkig maar voor 3 weken en alles ligt op zijn kond Ja thebe Jullie hebben het er op aangestuurd En altijd dat achterdeurtjes vergaderen Ik had van heel dat beleid schoongenoeg En dan wil ik nog niets zeggen over die toren hogen huren van kantoren, kastelen , met hoge pluche Prachtige stoelen, computers ,tel Prachtige eigen parkeer plaatsen Jaren roep ik loop eens mee Dan zie je wat er gebeurd Maar nee hoor Ze kapte het gewoon af En dan tebedenken managers Die zelf nooit ook enig begrip hadden wat zorg inhield We moesten maar mailen Het liefste gaan werken met een laptop op onze rug Nooit enig begrip voor de situatie Of je moest met zoveel argumenten komen En je energie zover tot over de rooien was dan werd ingegrepen BIJNA NOOIT Ze speelde met onze gezondheid zoals wij moesten werken MAAR ONDANKS ALLES LIGT HET AAN mij Mijn salaris is teduur Om gek van teworden Wat heb ik spijt dat ik er geen boek over bij gehouden heb Maar hier rammelt het van alle kanten Ik zeg en blijf erbij DIT PLAN LIGT ALLLANG KLAAR Kijk nu maar eens in welk tijdbestek er nu alles doorgaat Curatoren breda Uwv De post in tweedagen thuis als ik mijn kerst kaarten post Nu dat weet ik zeker dat het heel wat langer duurd En ineens een mail 2 weken voor de bom barste Ja we moeten jullie exacte mail adres hwbben Toen wist ik het dit klopt niet Het was telang stilte voor de storm Maar ik ben teduur Verschrikkelijk Om zo langs de kant gezet teworden om gek van teworden 3 jaar voor je pensioen en in 1968 begonnen toen pas 15 jaar Neem je verantwoording wilma Na al die jaren met veel verantwoording en kennis van het vak WAAR IK TROTS OP WAS Krijg je alleen controle op een keuken kastje Weg jouw kunnen Weg met jouw verantwoording Wat geeft dit pijn en verdriet En dan zo Met zoveel ervaring Maar ik ben teduur Het is mijn schuld regelen dat ze zelf uit het zicht blijven

Wat een mooi verhaal wilma van wezel. Ik werk dan nog niet zo lang bij thebe maar wat je schrijft is oké. ECHT Oké. We gaan er morgen er tegen aan. Ik heb de foto gezien van het hoofd kantoor. Dat Kost Wat. Dat kan mijn uurloon niet betalen.

Wij Peter en Cocky Nuijten,wensen jullie toch allemaal een fijn 2015!
En als lid zijnde van de SP Breda,zouden wij als wij jullie waren GEWOON EEN VAN DIE HOOFDKANTOREN BEZETTEN ,JULLIE ZOUDEN NIET DE EERSTE ZIJN ,MEERDERE COLLEGA"S ZIJN JULLIE AL VOORGEGAAN !
Hou vol en wij SP staan achter jullie!

Reactie toevoegen

U bent hier