h

Rahal Lamlih in het zonnetje gezet

1 november 2014

Rahal Lamlih in het zonnetje gezet

In een anonieme brief is het SBS6-programma "Wie goed doet" gevraagd of men Rahal Lamlih, die al jaren vrijwillig voor dak- en thuislozen kookt, ook iets goeds toe wilden laten doen komen. Vrijdag was het zo ver. Lamlih mocht niks weten anders zou het feestje niet door gaan. Met medewerking van onder meer Maurice Spapens, raadscommissielid voor de SP en politieke steun en toeverlaat van de weldoener,  lukte het om Lamlih ergens anders te laten koken zodat men thuis tv-opnamen kon maken. Ondertussen verzamelden zich mensen in de Houtmanstraat. Daar stond onder een rood doek een nieuwe mobiele keuken voor Lamlih.

Renate Verbaan, de presentatrice van het programma, kwam samen met Rahal en Hilly vanuit het kringloopcentrum aan de Oranjeboomstraat naar de Houtmanstraat gelopen. Onder luid applaus en vele hoera's werd Rahal zijn mobiele keuken onthuld. Woorden kreeg hij van ontroering nauwelijks uit zijn keel. “Dank u wel,” stamelde onze held. Het was al snel gezellig. Men ging rond met speciale koekjes en Rahal zelf serveerde warme chocomelk. Iedereen was het er over eens: als iemand het verdient om zo in het zonnetje gezet te worden, dan is het wel Lamlih. Jammer dat zijn auto nu niet gerepareerd wordt. Wellicht dat een andere weldoener daar mee kan helpen?

Foto's door Susanne van Loo

Reactie toevoegen

U bent hier