h

Kan politie instaan voor veiligheid binnenstad?

18 november 2014

Kan politie instaan voor veiligheid binnenstad?

Kunnen hulpdiensten wel voldoende met elkaar communiceren in de Bredase binnenstad zodat die ook veilig is? Die vraag gaat SP Breda samen met VVD Breda voorleggen aan de Burgemeester aanstaande donderdag in de Commissie Bestuur. Aanleiding is het bericht van politievakbond ACP dat politie en andere hulpdiensten elkaar niet meer goed kunnen bereiken via het C2000-systeem sinds er een steunmast is verdwenen uit de binnenstad. “Als je beseft hoeveel mensen de binnenstad bezoeken dan ben ik hier best wel van geschrokken,” zegt SP-gemeenteraadslid Karen Vermariën. “De politie zorgt voor onze veiligheid, maar wij moeten er voor zorgen dat zij hun werk goed kunnen doen!”

Verder wil SP Breda graag weten van de Burgemeester, verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid in Breda, of hij bekend is met de problematiek rondom het slecht functionerende C2000-netwerk in Breda en de gevolgen en gevaren ervan. Ook vraagt SP Breda zich af wat de reden is geweest om de steunmast die in het verleden in de binnenstad geplaatst was, weg te halen. Vermariën: “Ook horen we graag van de Burgemeester welke mogelijkheden hij ziet om ervoor te zorgen dat de ‘lifeline’ van agenten hersteld wordt en er geen onveilige en onverantwoorde situaties meer ontstaan. We denken dan bijvoorbeeld aan het opnieuw plaatsen van een tijdelijke steunmast tot dat er een definitieve oplossing voor het probleem komt.”

(Beelden van Omroep Brabant)

Reacties

Goed bezig karen!!

Reactie toevoegen

U bent hier