h

Buurten in de buurt Heusdenhout

23 november 2014

Buurten in de buurt Heusdenhout

Zaterdag trok SP Breda de wijk Heusdenhout in om met bewoners in gesprek te gaan. Op de vragen of het fijn wonen is en of men zich veilig voelt, gaf men veelvuldig hetzelfde bevestigende antwoord. "Is dan alles koek en ei?" zegt SP-raadscommissielid Maurice Spapens. "Nee, ook hier speelt er het nodige rondom parkeren en verkeersveiligheid. Ander opvallend puntje was dat de korf voor de gevallen bladeren niet terug is gekeerd dit jaar."

In veel hofjes waar eigenlijk niet geparkeerd mag worden, is de openbare ruimte door de automobilist op het spelende kind veroverd. "Op veel plekken gaat het ook wel goed," merkt Spapens op. "We zagen daar waar geen auto's stonden, meestal door de bewoners gemeenschappelijk afgesproken en bewaakt, dat er door kinderen naar hartelust werd gespeeld." Ondanks een enkele klacht over hangjongeren en drugsoverlast is de voorzichtige eerste conclusie dat het erg fijn en mooi wonen is in Heusdenhout.

SP Breda gaat de komende tijd alle reacties inventariseren en eventuele vervolgacties ondernemen.

Foto's door Paul Marijnissen

Reactie toevoegen

U bent hier