h

Behandeling van de begroting 2015

2 november 2014

Behandeling van de begroting 2015

Deze week werd in de verschillende raadscommissies de begroting 2015 besproken. Vier lange avonden verder mag geconstateerd worden dat het college, en dan in het bijzonder de wethouder financiën Patrick van Lunteren, deze test glansrijk heeft doorstaan. Naast de te verwachten steun van de coalitiepartijen SP, CDA, PvdA, GroenLinks en Breda’97, mocht veel van wat er in de begroting staat ook op enthousiasme van de oppositie rekenen.

Het meest illustratief was misschien wel dat de kleinste oppositiepartij Trots/OPA, niet gehinderd door hogere partijpolitieke belangen, ronduit kon toegeven dat het een solide begroting is met veel goeds erin voor de bewoners van Breda. De twee grote oppositiepartijen VVD en D66 zullen dat nooit hardop toegeven. Het was echter wel kenmerkend dat de aanvallen van hun kant vooral gingen over procedures en vrijwel nooit over de inhoud. Halverwege november zal de begroting nog eenmaal in de gemeenteraad worden behandeld en vermoedelijk zonder veel wijzigingen worden vastgesteld.

SP Breda is er trots op dat veel plannen die in het SP-verkiezingsprogramma en het coalitieakkoord stonden voor zorg, wonen en armoedebestrijding, milieu en cultuur nu concreet vorm hebben gekregen. Natuurlijk blijven er ook grote uitdagingen, zoals het goed vorm geven van de nieuwe zorgtaken die per 1 januari 2015 met een flinke korting vanuit Den Haag bij de gemeente over de schutting gekieperd worden. De SP heeft er echter vertrouwen in dat er met dit college het beste van gemaakt gaat worden!

Reacties

Geweldig zoals het gegaan is.Weer een belofte waar gemaakt.Daar hebben we 8 jaar op moeten wachten.Ga zo door op deze ietwat linkse weg.Gr Benjamin.

Reactie toevoegen

U bent hier