h

AVOND OVER ISIS GROOT SUCCES

7 november 2014

AVOND OVER ISIS GROOT SUCCES

Woensdag organiseerde SP Breda een informatieavond over het standpunt van de SP met betrekking tot ISIS en het geweld in het Midden-Oosten. Gastsprekers waren Younis Lutfula (SP Statenlid Utrecht en van Koerdische afkomst) en Harry van Bommel (SP Tweede Kamerlid). Gesproken werd over de complexiteit in het Midden-Oosten. Wie steunt nu eigenlijk welk land of groepering? Als je het ene land steunt, steun je daarmee dan niet ongewild een groepering die op de terroristenlijst staat? Kortom: het is heel complex en dat los je niet op met alleen maar bommen gooien.

Ook het besluit van de SP om tegen de Nederlandse missie stemmen om mee te doen met de bombardementen kwam aan de orde. Het SP standpunt is helder: niet bombarderen onder het mom van “je moet toch iets doen”. Er moet gewerkt worden aan een politieke oplossing door de democratisch gekozen Iraakse regering te helpen de voedingsbodem voor de radicale ideeën van ISIS weg te laten nemen. Dit is mogelijk door alle bevolkingsgroepen in Irak – de Soennieten, Sjiieten en Koerden – te laten delen in macht en welvaart. Natuurlijk moet er wel militair ingegrepen worden als er genocide dreigt.

(Foto door Paul Marijnissen)

Reactie toevoegen

U bent hier