h

Commissie ombudsman tegen het licht

3 oktober 2014

Commissie ombudsman tegen het licht

SP Breda heeft brede politieke steun gekregen om kritisch naar de benoeming van de leden van de Commissie Ombudsman te kijken. SP commissielid Karel Jörissen zette het onderwerp op de agenda van de commissie bestuur nadat de SP signalen had gekregen over de niet altijd even zorgvuldige werkwijze van de commissie. Jörissen: "Zeker met het oog op de extra taken die de gemeente vanaf 2015 op haar bordje krijgt, is het nu het moment te zorgen voor een commissie die boven iedere twijfel verheven is!"

Na bespreking in de commissie zei wethouder Van den Berg (Breda'97) toe met een voorstel naar de raad te komen. "Onderdeel hiervan zal een functieprofiel zijn voor leden van de Commissie Ombudsman die hun onafhankelijkheid beter moet waarborgen, " licht Jörissen toe. "Wij vinden dat  mensen die te dicht bij de organisatie staan waarop  ze toe moeten zien, in ieder geval geen lid kunnen zijn. We willen immers geen slager die zijn eigen vlees keurt!"

U bent hier