h

Magazine 'Armoede in Breda'

17 oktober 2014

Magazine 'Armoede in Breda'

Vrijdag, 17 oktober 2014, was het werelddag van verzet tegen armoede. Om daar ook in Breda bij stil te staan waren er diverse activiteiten. Zo organiseerden Marge in Beeld 2 onder andere een huwelijk en een modeshow met tweedehands kleding. Een heel ander idee kwam van voormalig drukker Susanne van Loo. Zij overhandigde het allereerste exemplaar van haar magazine ‘Armoede in Breda’ aan wethouder Bergkamp (CDA).

In het prachtig vormgegeven blad staan verhalen van Bredanaars over armoede. Het doel van het magazine is volgens Susanne om het stereotype beeld wat veel mensen hebben over armoede te doorbreken. Mensen die in armoede leven zijn niet alleen de zwervers op een bankje in het park. Wie het blad leest beseft zich al snel: armoede kan iedereen overkomen. SP Breda is trots zowel inhoudelijk (zie onderstaand artikel) als organisatorisch een bijdrage te hebben kunnen leveren.

Reactie toevoegen

U bent hier