h

Aanpak achterstallig onderhoud fietspaden en wegen

17 oktober 2014

Aanpak achterstallig onderhoud fietspaden en wegen

Donderdag heeft de raad ingestemd met de aanpak van het achterstallig onderhoud van fietspaden, wegen en bruggen. En dat was volgens SP fractievoorzitter Bas Maes geen seconde te vroeg: "Ook deze week lazen we in de krant dat er iemand gewond raakte door een slecht onderhouden fietspad. Het is goed dat het door dit college eindelijk aangepakt wordt."

Het achterstallige onderhoud van in totaal ruim 20 miljoen euro zal in een tempo van 2,5 miljoen euro per jaar ingelopen worden. "Dat is gelukkig snel genoeg om de gevaarlijke situaties aan te pakken, maar ook niet te snel waardoor men in de hele stad tegelijk met de weg bezig is," zegt Maes. "Het college schuift de rekening niet door zoals in het verleden te vaak gebeurd is, maar zorgt voor een financiële dekking binnen deze coalitieperiode."

 

Reactie toevoegen

U bent hier