h

SP Breda voert actie tegen bezuinigingen

23 september 2014

SP Breda voert actie tegen bezuinigingen

De SP heeft vandaag op de Grote Markt in Breda actie gevoerd tegen de bezuinigingen die de landelijke VVD-PvdA regering over de burgers uitstrooit. Aan de hand van de flyer "10x beter" gingen SP'ers met het winkelend publiek in gesprek over het asociale beleid van VVD en PvdA, en welke sociale voorstellen de SP daar tegenover zet. "Mensen zien overal om hen heen het gevolg van het kille bezuinigingsbeleid en beginnen het beu te worden dat steeds dezelfde mensen de rekening gepresenteerd krijgen," zegt Dirk Uijl, SP-raadslid. "Men vindt het een verademing om te zien dat het ook anders kan."

Het bleef echter niet alleen bij woorden. In een paar uur tijd hebben tientallen mensen hun handtekening gezet om te protesteren tegen het sluiten van de verzorgingshuizen. Zowel mensen die al in een verzorgingshuis wonen, als studenten die net aan hun studieleven zijn begonnen tekenden. "Het is mooi om te zien dat jong en oud solidair met elkaar zijn en zich tegen dit afbraakbeleid wil keren" zegt Uijl. De ingevulde kaarten worden naar Den Haag gebracht en daar aangeboden aan de regering Rutte en Asscher aangeboden.

Wilt u ook laten weten dat u het niet eens bent met het sluiten van de verzorgingshuizen? Teken dan hier de online petitie

Reactie toevoegen

U bent hier