h

Buurten in de buurt Doornbos

28 september 2014

Buurten in de buurt Doornbos

Zaterdag is SP Breda weer gaan buurten in de buurt. Ditmaal was de wijk Doornbos aan de beurt. Nadat de zorgen van diverse buurtbewoners de partij bereikt hadden, besloot de SP de wijk in te trekken om een algemeen beeld te krijgen over wat er zoal speelt. “Ik ben blij verrast met de positieve houding van de bewoners,” zegt SP gemeenteraadslid Jamal El Kaddouri. “De wijk is erop vooruit gegaan maar natuurlijk zijn er nog wel punten voor verbetering vatbaar. Zoals een plek in de wijk voor activiteiten en om mensen bij elkaar te brengen. Ook het bijhouden van groen en onderhoud verdienen extra aandacht.”

De mensen die de SP sprak aan de deur waren over het algemeen positief. In vergelijking met vergelijkbare wijken zijn er grote stappen vooruit gezet vertellen de bewoners. Maar natuurlijk waren er ook kritische geluiden. Een buurtbewoner vertelt: “Jeugd verveelt zich hier en gaat daardoor veel kattenkwaad uithalen maar ook gevaarlijke spelletjes doen zoals het beklimmen van schuurtjes en garages.” Volgens bewoners moet er meer geïnvesteerd worden in jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Zij maken immers geen gebruik meer van de speeltuin.

Een ander zeer ernstig punt, het dealen van drugs, wordt volgens de bewoners inmiddels goed opgepakt door de politie. “Natuurlijk kan dit nog beter!” voegt een bewoner er snel aan toe. “De politie mag wel wat vaker zijn gezicht laten zien!” Een steevast terugkerend probleem is de parkeeroverlast. “Ook Doornbos bleek hierop geen uitzondering,“ zegt El Kaddouri. “De weg is vooral in de hofjes smal en geparkeerd blik blokkeert dan al snel de doorgang voor bijvoorbeeld de vuilniswagen. Ook wordt er vaak onverantwoord hard gereden rondom speelvoorzieningen.”

SP Breda gaat de reacties de komende tijd inventariseren en zich beramen op vervolgstappen. Hoe dan ook helpt buurten in de buurt het geluid van de straat te laten horen in de gemeenteraad.

Reacties

Buurthuis is wegbezuinigd. Nu terugdraaien?

Reactie toevoegen

U bent hier