h

Armoedebestrijding met de Bredase plus

5 september 2014

Armoedebestrijding met de Bredase plus

De SP is blij met het deze week gepresenteerde plan voor armoedebestrijding genaamd 'De Bredase Plus'. Vanwege de crisis en de bezuiniging hebben vooral mensen aan de onderkant van de samenleving het steeds zwaarder. Ria Wiegeraad, SP gemeenteraadslid: "Tegenover het asociale beleid uit Den Haag zetten we in Breda nu stevig armoedebeleid neer dat de mensen met de smalste beurs moet ontlasten!"

In samenwerking met organisaties uit de stad is Breda tot een plan gekomen dat op maar liefst zeven manieren de armoede in de stad te lijf gaat. Belangrijk daarbij is met name de preventie en het op tijd signaleren. "Mensen worden geholpen met hun geldzaken en er is ook oog voor woonlasten en zorgkosten", zegt Wiegeraad. "Maar ook van belang is het uitgaan van iemands  persoonlijke financiële situatie en de mogelijke versoepeling van regels."

De SP heeft nog wel wat aandachtspunten voor de uitvoering van de plannen. "We ontvangen veel klachten dat mensen zich soms niet prettig behandeld voelen bij ATEA en ook de wachttijden voor de kredietbank zijn nog te lang", zegt Wiegeraad. "Dat de voedselbank na al die jaren van goed werk nu eindelijk ook financiële steun van de gemeente krijgt, is natuurlijk fantastisch!"

 

Reactie toevoegen

U bent hier