h

Soepele terugbetaling eigen bijdrage scootmobiel

28 augustus 2014

Soepele terugbetaling eigen bijdrage scootmobiel

Mensen met een scootmobiel betalen maandelijks een eigen bijdrage hiervoor. Kort geleden kregen zij echter bericht dat zij de bijdrage voor het afgelopen half jaar, ineens moesten betalen. Een fors bedrag wat voor veel mensen niet zomaar ineens is op te brengen. De SP heeft de verantwoordelijk wethouder hierop aangesproken. In reactie daarop heeft zij afgesproken met het Centraal Administratie Kantoor (CAK) om soepel om te gaan met eventuele betalingsregelingen. "Heel goed dat de gemeente alsnog haar verantwoordelijkheid neemt, want het probleem werd te veel bij de inwoners gelegd," aldus Dirk Uijl, raadslid voor de SP in Breda.

Door ingrijpen van de SP kunnen inwoners nu rekenen op begrip en medewerking van het CAK en is er meer mogelijk met maatwerk. Dit voorkomt dat mensen buiten hun schuld om, af kunnen glijden in de financiële problemen. "Met het huidige kabinet van VVD en PvdA, waar Nederlanders aan de onderkant van de samenleving keer op keer de rekening gepresenteerd krijgen, moeten we lokaal voorkomen dat deze mensen er nog meer problemen bij krijgen," stelt Uijl. "We kunnen dan misschien niets doen tegen de eigen bijdrage, we kunnen er wel voor zorgen dat er redelijk gekeken wordt naar wat men kan betalen".

In de oorspronkelijke brief van de gemeente staat dat er contact opgenomen kan worden met het servicepunt. Daar zullen medewerkers van de gemeente meedenken in een mogelijkheid om de ontstane achterstand bij het CAK op te lossen. Uijl: "We roepen mensen op om dat vooral te doen, en het ons te laten weten wanneer het niet opgelost wordt!"

(Foto: Archiefbeeld van een eerdere actie)

Reactie toevoegen

U bent hier