h

Pak onnodige leegstand sneller aan

6 augustus 2014

Pak onnodige leegstand sneller aan

Op dit moment staan er veel huurwoningen lange tijd leeg nadat de oude bewoners vertrokken zijn. “Deze leegstand stoort een groot aantal mensen,” zegt SP-raadslid René Spiegels. “Er is in Breda nog altijd een groot tekort aan betaalbare woningen. Deze mensen zouden de nu leegstaande woonruimtes goed kunnen gebruiken.” Ook omwonenden zijn vaak niet gelukkig met deze leegstand aangezien het de leefbaarheid van een buurt niet bevordert. 

Spiegels wil graag weten van het College van B&W of zij op de hoogte is van deze onnodige leegstand. Ook  vraagt hij het college wat de oorzaak is van deze onnodige leegstand en of zij bereid is de woningcorporaties hierop aan te spreken. “We horen ook graag of het college evenals de SP van mening is dat deze leegstand niet valt uit te leggen aan de stad, gelet op de lange wachtlijsten bij Klik-voor-wonen,” aldus Spiegels.
(Foto: leegstaande woning in Breda-Noord)

Reacties

Ik vind het ook niet normaal! Ik heb maanden lang aan de telefoon gehangen met de woningbouw dat me woning te klein is en deze buurt niet bij mij past dat al me familie in breda noord woont en gewoon niet helpen. Alleen zeggen er zijn meer mensen die een andere woning nodig hebben het gaat op inschrijf tijd ! Nou elkedag reageer ik op woning en lotinngen en na 2 jaar nog niks zelf een lekkere woning hebben en andere laten stikken! Kijk al die woninngen leeg staan. Boeit mij die jungle in de tuin nou. Of een kapoote poort ! Een normaal leven wil ik een normale woning wil ik en wat doen ze eraan niks! Niet meer notmaal gewoon. Maanden lang strijden aan de telefoon hoe kan het er staan gewoon lege huizen en wat doen ze met mij. In een klein appartement zetten ze me niet eens vragen welke kant van breda nee ze zetten me in het hoekje bij rijsbergen ! Stelletje halve dat het zijn!!

Reactie toevoegen

U bent hier