h

Megascherm wel degelijk mogelijk

4 juli 2014

Megascherm wel degelijk mogelijk

Naar aanleiding van vragen van de SP en het CDA heeft het college aangegeven wel degelijk mee te willen werken aan een megascherm op de Grote Markt. “De wethouder heeft toegezegd mee te helpen aan een spoedprocedure zodra er een plan ligt,” zegt fractievoorzitter Bas Maes. Ook bleek de gemeente bereid een bedrag bij te dragen aan de kosten. Maar, omdat het ook in het eigen belang van de horeca is, wordt er ook van hen een actieve rol verwacht. Maes: “Vandaag gaan de partijen weer met elkaar in gesprek. Het zou een mooie teamprestatie zijn als ze er snel samen uitkomen!”

 

(Foto Wijnand Nijs, Bredavandaag.nl)

Er ontstond deze week veel commotie over het wel of niet plaatsen van een megascherm op de Grote Markt voor het volgen van de WK-wedstrijden van Oranje. Enkele horecaondernemers hadden een verzoek ingediend bij de gemeente maar kwamen er samen niet uit. Een online petitie via Facebook leverde binnen dagen duizenden ‘likes’ op. De Oranjekoorts in Breda staat niet op zichzelf. “In veel andere steden is de horeca al lange tijd bezig om bijvoorbeeld via ‘crowdfunding’ geld op te halen om de grote schermen en organisatiekosten bij elkaar te krijgen,” zegt Maes “Een mooi voorbeeld dat we in Breda kunnen volgen!”

Reacties

Goed bezig!

Succes!

Reactie toevoegen

Volg SP Breda

U bent hier