h

College: ‘vangnet zwemmen’ moet beter

12 juli 2014

College: ‘vangnet zwemmen’ moet beter

Het college van B&W gaat op verzoek van de SP alles in het werk stellen om alle kinderen in Breda te laten leren zwemmen, ongeacht of de ouders het kunnen betalen of er het belang van inzien. Die toezegging kreeg de partij in de laatste raadsvergadering voor het zomerreces. SP-raadslid Jamal El Kaddouri: "Wij zijn blij dat dit college er werk van maakt want de SP vindt dat in ons waterrijke land ieder kind de kans krijgen te leren zwemmen."

Sinds de afschaffing van het schoolzwemmen in 2012 is er het zogenaamde 'vangnet zwemmen'. "Een goed principe alleen blijkt bijna niemand er gebruik van te maken," zegt El Kaddouri. "Nu gaat wethouder Van den Berg (Breda’97) er voor zorgen dat dit op korte termijn gaat veranderen."

De SP bedankt iedereen die zich binnen en buiten de partij ingezet heeft voor dit belangrijke onderwerp. SP Breda blijft de ontwikkelingen kritisch volgen.

Reactie toevoegen

Volg SP Breda

U bent hier