h

Onderzoek naar parkeren voor bezoekers

23 juni 2014

Onderzoek naar parkeren voor bezoekers

De SP gaat komende week bewoners van de Balfortstraat en omgeving naar hun mening vragen over het nieuwe parkeersysteem. Bij dit systeem kunnen gasten van mensen die in een zone voor betaald parkeren wonen, online worden aangemeld. Voordeel is dan dat deze gasten tegen een gereduceerd tarief mogen parkeren. “Op zich heel fijn voor bewoners en gasten.” Zegt gemeenteraadslid Karen Vermariën. “Toch hebben ons ook klachten bereikt over het uitsluitend digitaal aan kunnen melden van gasten.”

De SP is van mening dat dienstverlening van de gemeente zowel online als offline goed bereikbaar moet zijn. Daarom gaat de partij graag op onderzoek uit of de bewoners dit ook wenselijk achten. “Zonder onderzoek geen recht van spreken.” Zegt Vermariën. “We horen dus graag van de bewoners hoe zij het nieuwe systeem ervaren en afhankelijk van de uitkomsten zullen we vervolgstappen nemen. Er zijn ongetwijfeld manieren denkbaar waarmee ook minder digitaal vaardige burgers uit de voeten kunnen.”

Reacties

Fijn dat de SP achteraf een onderzoek instelt. De parkeerkaart is ondertussen echter al geblokkeerd en de wijkbewoner heeft momenteel geen andere keuze meer. Maar bovenalles stelt de SP alleen beknopte multiple-choice vragen over gebruiksgemak en niet een andere belangrijke vraag in hun Buurt-enquete: wat vinden de wijkbewoners van de schending van hun privacy? De gemeente Breda verplicht de wijkbewoner het kenteken van de bezoeker te registreren met een aan- en afmelden in hun digitaal systeem om gebruik te kunnen maken van het speciale parkeertarief. Dergelijke registratie is onrechtmatig! Waarom wordt de buurtbewoners niet gevraagd wat zij van deze privacy schending vinden waartoe zij nu worden gedwongen? Helaas is de enquete daardoor nogal beperkend en sturend in de antwoorden van de wijkbewoners van Centrum Breda. Wellicht ziet SP nog kans om dit te corrigeren tijdens het ophalen van de enquetes morgenmiddag en op hun online enquette voor een breder en democratischer antwoord van op deze Buurt-enquette.

Reactie toevoegen

U bent hier