h

"Bezoekersparkeren kan nog veel beter!"

29 juni 2014

"Bezoekersparkeren kan nog veel beter!"

Afgelopen zaterdag ging SP Breda de buurt in om de bewoners van de Balfortstraat en omgeving te vragen naar hun mening over het nieuwe parkeersysteem voor bezoekers. Met dit systeem kunnen bezoekers online worden aangemeld zodat zij tegen een gereduceerd tarief kunnen parkeren. “Wij hebben erg veel reacties ontvangen van bewoners. Het onderwerp leeft enorm!” zegt SP-gemeenteraadslid Karen Vermariën. “Vooral mensen die digitaal wat minder vaardig zijn hadden volop ideeën hoe het beter kan.”

Uit een eerste inventarisatie van de reacties blijkt dat sommige mensen tevreden zijn over het nieuwe systeem, maar het merendeel van de bewoners heeft nog grote zorgen. Bewoners kunnen nu kraskaarten kopen om hun bezoek aan te melden. Vermariën: “In principe een mooie oplossing natuurlijk. Er zitten echter nogal wat haken en ogen aan. Zo mogen er maximaal twee kraskaarten per maand gebruikt worden, wat vaak te weinig is. Ook kost een kraskaart 2,- euro, ongeacht of gasten een half uurtje of acht uur lang op bezoek komen.”

Tevens zijn er nog veel bewoners die – ook al hebben zij wel toegang tot internet – toch de voorkeur gaven aan het oude systeem. Een buurtbewoner vertelt: “Voorheen kon onze werkster zelf met ons pasje een parkeerkaartje halen. Nu moet ik haar vanaf mijn werk online aanmelden en ook weer na twee uur afmelden. Niet alleen is dit erg onhandig, ook ben ik door mijn werkzaamheden niet altijd direct in staat haar weer af te melden. Hierdoor ben ik vaak meer geld kwijt dan voorheen.” De komende week gaat de SP alle reacties inventariseren en actie ondernemen om samen met het college deze onvrede zo snel mogelijk weg te nemen.

Reactie toevoegen

U bent hier