h

Europees lijsttrekker SP De Jong op bezoek in Breda en Zundert

10 mei 2014

Europees lijsttrekker SP De Jong op bezoek in Breda en Zundert

Vandaag ging Europees lijsttrekker voor de SP, Dennis de Jong, op werkbezoek bij aardbeienteler Jan van Meer om te kijken naar de huisvesting van zijn medewerkers die hij wilt uitbreiden en moderniseren. De Jong: ‘In Brabant zijn er veel Oost-Europese seizoensarbeiders aan het werk en deze moeten ook allemaal goed worden gehuisvest. In de afgelopen jaren heeft de SP zich verzet tegen misstanden in verschillende sectoren en we juichen het toe wanneer werkgevers iets aan deze misstanden willen doen.’

Aardbeienteler Van Meer doet zijn uiterste best om zijn bedrijf zo netjes mogelijk te runnen. Omdat lonen van werknemers en overige productiekosten in België en Duitsland echter lager zijn, is de concurrentie oneerlijk. De Jong: ‘Van belang is dat in deze sector gelijk loon voor gelijk werk geldt. Dat wil zeggen dat in alle lidstaten naast een CAO loon ook de sociale zekerheid en pensioenen moeten worden betaald zodat er geen oneerlijke concurrentie kan voorkomen. Minister Asscher moet daarom ook in overleg treden met de buurlanden om de uitbuiting van werknemers tegen te gaan.’

’s Middags sloot De Jong zich aan bij een grote groep SP’ers die de Zundertse wijk De Berk introkken. Bij de mensen aan de deur werd de verkiezingskrant afgegeven en werd menig gesprek over Europa gevoerd. ‘Veel mensen die ik sprak, vinden dat ‘Brussel’ zich met veel te veel bemoeit.’ zegt De Jong. ‘Evenals de SP staan veel mensen positief tegenover samenwerking met andere landen maar Nederland moet wel baas blijven in eigen land. Daarom zegt de SP ook nee tegen deze Europese Unie.’

Reactie toevoegen

U bent hier