h

Leden SP stemmen vóór collegedeelname

18 april 2014

Leden SP stemmen vóór collegedeelname

Op een speciaal daarvoor belegde ledenvergadering hebben de leden van de Bredase SP unaniem ingestemd met collegedeelname. Zij zagen voldoende terugkomen van de standpunten van de partij en hebben vertrouwen in een coalitie samen met CDA, PvdA, GroenLinks en Breda’97. Beoogd wethouder Patrick van Lunteren: “Het enorme vertrouwen van de leden geeft aan dat we er klaar voor zijn onze verantwoordelijkheid te nemen en onze mooie stad eerlijker en socialer te maken de komende jaren!”

Dat er veel is bereikt tijdens de onderhandelingen is volgens de SP niet ten koste gegaan van de goede onderlinge sfeer. “We hebben niet onderhandeld met het mes op tafel”, zegt afdelingsvoorzitter Bas Maes. “Juist onze gezamenlijke visie en de grote overlap in de verschillende partijprogramma’s heeft er voor gezorgd dat iedere partij een mooi resultaat behaald heeft.” Ook de PvdA en GroenLinks zullen komende week de achterban spreken. Als ook die instemmen worden het definitieve akkoord en de wethouders eind volgende week gepresenteerd.

Reacties

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat ik deze avond met een brok in de keel heb meegemaakt. Wat twintig jaar geleden begonnen is in Breda als een kleine maar fanatieke Gideonsbende is uitgegroeid tot een club van ruim 500 opbouwend kritische leden, waarvan een derde actief betrokken is bij het actieve werk van de partij en die kanjers als Bas Maes en Patrick van Lunteren voort heeft gebracht. Jullie hebben een mooi coalitieakkoord gesloten waar iedere collegepartij zich in zal herkennen, waar de mens centraal staat zonder een solide financiële basis uit het oog te verliezen. Een knappe opgave in deze moeilijke tijden! Ik ben trots op jullie en op de hele partij en vol vertrouwen dat deze nieuwe uitdaging vol succes aangenomen wordt!

Na vanavond kan het niet meer stuk.Met zijn allen gaan we ervoor.Ik ben trots heel trots op onze kanjers van de SP.De kanjers zijn wij met zijn allen.De super
kanjers kunnen onvoorwaardelijk op onze steun rekenen.Uw blijde SP er Benjamin v d Bosch

De SP in de coaltie. Dat het er toch nog van gekomen is; prachtig. Ik hoop dat jullie de komende vier jaren kunnen laten zien dat degelijk financieel beleid samen kan gaan met sociaal beleid .

Kameraden (zo zeggen wij dat toch onder mekaar :-) ). Mijn complimenten voor deze prestatie. Laat Breda weer opkomen voor de sociaal zwakkeren, voor solidariteit en eerlijk delen.

Eindelijk mag de SP in de coalitie.
Dat werd tijd, vindt ik want ik heb er veel vertrouwen in!
Ik wens de SP veel succes, met hun taak.
Tot ziens en tot de volgende actie, groetjes Diane.

Reactie toevoegen

U bent hier