h

Waarom geen kunstgras in Breda Noord?

1 februari 2014

Waarom geen kunstgras in Breda Noord?

Gun Breda Noord ook een kunstgrasveld. Dat vindt SP Raadslid Maurice Spapens. Er is veel behoefte in de wijk aan ruimte voor sport en spel. De sportclubs zitten krap in de velden. Met een herschikking en goede samenwerking kunnen de rugby- en korfbalclubs en voetbalclubs als Barca en Advendo weer groeien. “Een kunstgrasveld zou het sportaanbod helemaal afmaken”, zegt Spapens: “Als de wethouders door de hele stad cadeautjes uitdelen, dan mag ook Breda Noord wel eens aan de beurt zijn”.

Helaas stuitte het voorstel van Spapens op weerstand, met name bij Erkal Üçerler van het CDA. Hij hield bij hoog en bij laag vol dat er ruimte genoeg was. Vooral Barca en Advendo moesten het bij Üçerler bezuren. Het goede werk dat zij doen in de wijk is blijkbaar geen beloning waard. SP‘er Jamal El Kaddouri, regelmatig actief in de wijk, verbaast zich over deze opstelling: “Als ze gaan samenwerken kunnen er veel goede dingen gebeuren in Breda Noord. Barca en de andere clubs verdienen juist daarom dat steuntje in de rug”.

U bent hier