h

SP Breda voor integratie

22 februari 2014

SP Breda voor integratie

 

Breda is van en voor iedereen. De mengeling van culturen en achtergronden houden de stad in beweging en geven nieuwe dynamiek. Verschillen met betrekking tot geloof, levensovertuiging, seksuele voorkeur, sociale klasse, leeftijd, sekse, afkomst en etniciteit worden wederzijds gerespecteerd. Samen leven doen we door samen te wonen, te werken en naar school te gaan. De SP staat dan ook voor een actief beleid om zwarte en witte scholen en wijken te bestrijden. We waken voor radicalisering en maatschappelijke vervreemding. Crimineel gedrag wordt nooit geaccepteerd. We pakken ook de oorzaken aan zoals schooluitval en werkloosheid. Discriminatie bij solliciteren naar een baan of stageplaats wordt daarom niet geaccepteerd. De gemeente vangt slachtoffers op en wijst ze op hun rechten. Bedrijven en instellingen die zich hieraan schuldig maken komen op een zwarte lijst. Ook in het uitgaansleven pakken we discriminatie aan door het opnieuw in het leven roepen van het succesvolle horecameldpunt. Schooluitval van jongeren van allochtone afkomst wordt actief bestreden. Inburgerings- en taalcursussen komen weer onder regie van de gemeente. Initiatieven zoals grote broers of buurtvaders, die aantoonbaar bijdragen aan de integratie worden ondersteund.

Reactie toevoegen

U bent hier