h

Kanniewaarzijn

15 februari 2014

Kanniewaarzijn

De Gemeente Breda verspilt miljoenen aan gemeenschapsgeld. Dat bleek vrijdagavond in het satirische VARA-programma ‘Kanniewaarzijn’. Zij toonden slechts een kleine selectie van het weggegooide geld: De brandweerkazerne, de Chasseparking en het mislukte betaald parkeren bij de Galderse Meren. Lijsttrekker van SP Breda Patrick van Lunteren: "Er kan altijd wat tegen zitten maar Breda maakt het wel bont. Astrid Joosten had gewoon zendtijd te kort. Er was voer genoeg voor zeker 15 tot 20 miljoen Euro aan verspilling. Alleen al met de biomassacentrale, de trambrug en de website, haal je dat." 

In de afgelopen jaren zijn naast alle 'Kanniewaarzijn-missers' nogal wat financiële problemen aan het licht gekomen. De gemeente heeft sinds 2010 tenminste 150 miljoen euro verloren aan mislukte vastgoedprojecten en grondaankopen.  Ook op het onderhoud van wegen en paden zit een gat van 22 miljoen.

De gemeentebegroting beslaat ongeveer 500 miljoen euro. Dat is al geen vetpot meer en met al het afbraakbeleid uit Den Haag wordt dat er niet beter op.  De regering gooit veel extra werk bij de gemeente over de schutting met veel te weinig geld om het goed uit te kunnen voeren.  

Van Lunteren: "Als we niet oppassen gaat dat  ten koste van wat wij allemaal belangrijk vinden zoals goede zorg, de sociale werkplaatsen, voldoende inkomsten om rond te komen, buurthuizen, bibliotheken, onderhoud van voet- en fietspaden,  het groen in de stad." 

 

 

 

Reacties

Ik heb van een man gehoord, dat de biblotheek in het brabantpark gaat sluiten vanwege de bezuinigingen.
Ook weer tijd voor een actie.

Wat ik ook nog wil aankaarten is de verwaarlozing van fietspaden. De gaten in de fietspad en wortels van bomen, die omhoog komen te staan, daar wordt niets aan gedaan.
Het is vooral erg in de Lunetstraat.
Bij Medifit hebben ze een paar weken terug de weg aangepast bij de Zoete inval/Lunetstraat en opnieuw geasfalteerd, maar de rest, waar de gaten het ergst zijn hebben ze zo gelaten, terwijl dat ook meegepakt had moeten worden.
Verwaarlozing van fietspaden is duurder dan het onderhoud ervan.

Reactie toevoegen

U bent hier